Britanniai Magyarok Podcast

Britangok

Mi a tököm az a podkaszt?

Mi a tököm az a podkaszt? - hallom még a mai napig rengeteg embertől.
Én valamikor 2011-ben találkoztam vele, amikor angliai életem során a gyárban éjszakás műszakban zenét hallgatva eljutottam odáig, hogy ahelyett, hogy újra és újra ugyanazokat a zenéket hallgatnám munka közben, hallgathatnék valami olyasmit is, ami érdekes, változatos, és talán még tanulni is lehet belőle valamit. Így jutottam először AJ Hoge-hoz, aki változatos módszerével megfűszerezte kicsit az angol tanulásomat. Meg Nyics Viktorhoz, aki profi rádiós múltjával nem a sötétben való tapogatózásként kezdte az egészet, mint én most, és aki megszeretette velem a podkaszt hallgatást.
Szóval a podkaszt egy olyan rádióműsor, amit akkor hallgathatsz, amikor akarsz, és azokat hallgathatod, amik neked tetszenek. Én akkor hallgatok podkasztokat, amikor vezetek. Mivel a munkám miatt mostanában sokat szoktam vezetni, ezért egyre többet hallgatok belőle, és minél többet hallgatok, annál jobban érzem, hogy egy olyan területre tévedtem, amit egy jó darabig nem fogok megunni. És az a vicc benne, hogy ennek semmi köze nincs a rádió hallgatáshoz. Ez nem rádió, ez PODKASZT!
Az utóbbi időben a magyar podkasztok is szép számmal növekednek, tanuja ennek a podkaszt.hu is. De ha bele szeretnél hallgatni egy-kettőbe, akkor érdemes valami alkalmazást letölteni a telefonodra. Apple, Google Podcast, de van millió alkalmazás, én a Spotify-t szeretem a legjobban.
Kb négy éve kezdtem el gondolkodni azon, hogy csinálni kellene nekem is egyet. A Színfoltcafé-nak köszönhetően bele is tudtunk kóstolni egy kicsit, mert vendégek voltunk náluk. Ennek eredményeképpen született meg a 66. epizódjuk - A gyengéd fuvaros. Aztán persze rögtön vettem is egy mikrofont, egy nagy Yeti-t, de a hang meg a bátorság nem jött meg hozzá sajnos akkor még, meg időm is sokkal kevesebb volt akkoriban, mert egyfolytában a munkával foglalkoztam.

Blue Yeti mikrofon

Aztán kb egy éve kezdődött az áttörés, újra előjött belőlem a Just do it gondolkodás, és elkezdtem akkor még egy YouTube csatornát, hogy elkezdődjön végre az, amit régóta szerettem volna. Nem tudtam hová tartok, de tudtam azt, ha felmászok a hegyem tetejére miután végigjártam az utamat, akkor tudni fogom, hogy mi értelme volt az egésznek, és vissza tudom nézni a bejárt utamat, hogy milyen is volt, hová jutottam.
Itt vagyunk most a kis csatornánkkal, a hetedik epizódnál tartunk. A célja igazából az lenne, hogy kovácsoljunk egy kis közösséget itt Nagy Britanniában az itt élő magyarokból, azokból, akik szeretnek podcastet hallgatni, akik szeretnének esetleg szerepelni, vagy ehhez a közösséghez tartozni. Igazából belőlünk magyarokból épülne ez a podkaszt, mi építenénk fel.

Szpojlerezek is egy kicsit ha nem baj!
Ebben a részben, ahogy a cím is utal rá azzal kezdünk, hogy mennyire tele van a gatyánkban lévő szerszámunk az itteni GP doktorokkal, mennyire nem ér semmit az egész szerintünk. Aztán beszélgetünk Vikivel kicsit az aktuális témákról Norbiról, aki akkora marketingbombát akasztott le a szögről, hogy azt maga se hitte volna. Meg a Megxitről, ami a Brexit előtt adott egy kis témát az angol sajtónak teljesen fölöslegesen szerintem. Aztán csapongunk egy kicsit, lakásbérlés Angliában. Könnyű-e kifizetni az itteni albérleteket, lakásárakat, meg hol vannak azok a helyek, ahol lehet venni pálinkát, bográcsállványt, meg reptéri transzfert hol tudunk rendelni?
Röviden ennyi is lenne az annyi 1 óra 17 percen keresztül! Ja, hogy nincs időd meghallgatni? És mi van azzal az idővel, amikor éppen munkába mész, vagy éppen a gymben a futópadon vagy? Én folyamatosan próbálok életmódot változtatni sok szempontból, és ennek ez a kis podkaszt műsor is a része.
Ha tetszett, akkor mindenképpen kommentelj, lájkolj, oszd meg mindenhol, mert csak így tudunk eljutni azokba a bugyrokba is, ahol még mindig az iptv, a lengyel boltos medve sajt, meg a hétvégi ivászat játsza a főszerepet!
Ja nem vicceltem, oda soha nem fogunk eljutni, de hozzád még eljuthatunk!

Article Comments