E32: Mi "csak" kelet-európaiak vagyunk

00:00:00
/
01:22:50

6 February 2021

1 hr 22 mins 50 secs

Season 1

Your Hosts
Special Guest
Tags

About this Episode

Ebben az epizódban Laci a vendégünk, aki Tunbridge Wells-ben él, Kent megyében.
Elmeséli mi szél hozta erre, és a kezdeti megpróbáltatások ellenére most hogy érzi magát a bőrében, és mik azok a dolgok, amiket elért.
Talán klisének hangzik, de amikor ez ember egy új országban, akarja újrakezdeni az életét, akkor nagyon sokunknak kicsit, vagy nagyon le kell adni abból az életszínvonalból, amit mondjuk otthon megszokhattunk. Nagyon sokan pl. mosogatással, vagy pizzafutárkodással kezdenek, vagy diplomával is olyan munkákat kényszerülnek elvállalni, amit otthon soha nem csináltak volna. És pont ez válik később az első szűrőjévé annak, hogy ki mennyire ide való, mert vannak akik már ott elhasalnak, hogy túl sok az elvárásuk a fizetéssel kapcsolatban, vagy nem tudják megemészteni, hogy a számukra lealacsonyító munkát kell végezniük. Vannak olyanok, akik már három hónap után hazamennek, mert ahogy ők fogalmaznak a UK “sz..r”.
Lacinaki, két vállalkozása van egyszerre, de neki sem indult egyszerűen az itteni élet. Az első év nagyon nehéz volt a számára. Angol nélkül, célok nélkül, elszántság nélkül kezdett el dolgozni Kent megyében egy gyárban. Közben bánatában sokat evett, és nem volt megelégedve saját magával. Egy nap a tükörbe nézett, és megkérdezte magától: “ - Te elégedett vagy ezzel az emberrel, akit a tükörben látsz? Jól érzed magad a bőrödben?”
Persze nem tudjuk, hogy Laci milyen választ adott magának erre a kérdésre, de azt igen, hogy az utána való munka megtette az eredményét. Ma már van két vállalkozása is, amik egyrészt jó megélhetést biztosítanak, másrészt egyáltalán nem stresszes, és közben úgy érzi megtalálta azt az egyensúlyt az életében, amire mindig is vágyott, elismerik a munkáját, és ami a legfontosabb szereti azt amit csinál.
Na de mielőtt szétszpojlerezném az adást, inkább hallgasd meg, kommentelj, írj email-t, vagy csatlakozz hozzánk a Britanniai Magyarok Podcast facebookos csoportban!
Ha van neked is mondanivalód, akkor jelentkezz, és szerepelj te is az adásban! Neked is van biztos rengeteg élettapasztalatod, esetleg vicces történeted, amit mások is szívesen hallanának az Egyesült Királyság területén bárhol, vagy akár más országokban is.
Bennünk, akiket kalandvágyból, vagy rendes megélhetés, biztos jövő reményében egy távoli országba sodort az élet talán egy dolog közös. Az, hogy szeretünk küzdeni, és soha nem adjuk fel!
Legyen hát a Britangok egy közös platform azoknak, akik a jég hátán is megélnek. Legyél te is Britang, lépj be a csoportba facebookon: https://www.facebook.com/groups/515092435535383

Episode Comments